Last edited by Acco
22.06.2021 | History

4 edition of Grondslagen der medische ethiek found in the catalog.

Grondslagen der medische ethiek

Motivational Strategies for Reducing Abuse

 • 1619 Want to read
 • 604 Currently reading

Published by Administrator in Acco

  Places:
 • United States
  • Subjects:
  • Acco


   • Download Grondslagen der medische ethiek Book Epub or Pdf Free, Grondslagen der medische ethiek, Online Books Download Grondslagen der medische ethiek Free, Book Free Reading Grondslagen der medische ethiek Online, You are free and without need to spend extra money (PDF, epub) format You can Download this book here. Click on the download link below to get Grondslagen der medische ethiek book in PDF or epub free.

   • Includes bibliographical references.

    StatementAcco
    PublishersAcco
    Classifications
    LC Classifications1977
    The Physical Object
    Paginationxvi, 59 p. :
    Number of Pages55
    ID Numbers
    ISBN 10nodata
    Series
    1
    2deel 1
    3Zedenleer ;

    nodata File Size: 1MB.


Share this book
You might also like

Grondslagen der medische ethiek by Acco Download PDF EPUB FB2


Beperking van acute cure en uitbreiding van comfort care zijn in zijn voorstel nauw verbonden. Ten slotte blijkt het probleem ingewikkelder dan Grondslagen der medische ethiek eerst dachten. Dat deed hij door met mensen in gesprek te gaan. Artsen werden met gemengde gevoelens bekeken. door middel van een Randomized Controlled Clinical Trial wordt voortgebracht. Descriptieve ethiek heeft ons geleerd welke normen en waarden gangbaar zijn.

Dit moratorium is inmiddels vervangen door de Wet Medische Keuringen. Waarden zijn in zekere zin vaag. De kosten van behandelingen zijn tot op zekere hoogte in kwantitatieve termen uit te drukken, voor de uitkomsten van behandelingen is dat aanmerkelijk moeilijker.

Samenleving Als men ergens in Grondslagen der medische ethiek, doet men dat in de regel vanuit de hoop daar een zeker rendement uit te halen. Er is een algemeen gevoel dat te veel vragen en problemen worden voorgelegd aan de geneeskunde. Deze normatieve betekenis van autonomie wordt nagestreefd in de Verlichtingstraditie. Dit sterke punt van deze traditie is tegelijkertijd ook haar zwakte.

In het maken van de keuzen in de zorg speelt de overheid een belangrijke rol. Een belangrijke factor is de vergrijzing van de bevolking. Hierdoor onderscheidt ethiek zich van religie en levensbeschouwing. De voorstanders van een brede moraal stellen daartegenover dat een individu slechts tot ontplooiing kan komen wanneer hij ondersteund wordt door morele perspectieven in de samenleving.

21-12-2012: Paus Benedictus XVI in Curietoespraak• Doelstelling hiervan is het leveren van kennis, zonder dat er directe consequenties zijn voor handelen in de zin van curatie, preventie of palliatie.

Dit is niet vanzelf gegaan, met telkens dezelfde kritiek. De ethische reflectie verloopt in drie fasen.

Grondslagen der epidemiologie

Wanneer medische criteria niet voldoende zijn, kan men overgaan tot de invoering van niet-medische criteria oftewel persoonsgebonden criteria. Ik sta steeds perplex van de mogelijkheden die de moderne geneeskunde ons biedt. Zij wordt daarbij gecontroleerd door het parlement. Deze ontwikkeling wordt bevorderd door de schaarste in de zorg, maar ook door de verschuiving van collectieve naar individuele financiering van zorg.