07.07.2021 | History

2 edition of Henri Coandă inventatorul avionului cu reacție found in the catalog.

Henri Coandă inventatorul avionului cu reacție

Creating & Running Your Own Programmes

 • 380 Want to read
 • 765 Currently reading

Published by Administrator in Muzeul Politehnic Iași

  Places:
 • United States
  • Subjects:
  • Muzeul Politehnic Iași


   • Download Henri Coandă inventatorul avionului cu reacție Book Epub or Pdf Free, Henri Coandă inventatorul avionului cu reacție, Online Books Download Henri Coandă inventatorul avionului cu reacție Free, Book Free Reading Henri Coandă inventatorul avionului cu reacție Online, You are free and without need to spend extra money (PDF, epub) format You can Download this book here. Click on the download link below to get Henri Coandă inventatorul avionului cu reacție book in PDF or epub free.

   • At head of title: Complexul Muzeistic Iași.

    StatementMuzeul Politehnic Iași
    PublishersMuzeul Politehnic Iași
    Classifications
    LC Classifications1976
    The Physical Object
    Paginationxvi, 82 p. :
    Number of Pages61
    ID Numbers
    ISBN 10nodata
    Series
    1nodata
    2
    3

    nodata File Size: 7MB.


Share this book
You might also like

Henri Coandă inventatorul avionului cu reacție by Muzeul Politehnic Iași Download PDF EPUB FB2


nca din iarna anilor 1908-1909, sprijinul acordat de ilustrii savanti constituia, in fapt, stima si pretuirea ingeniozitatii si muncii creatoare in domeniul tehnic ale tanarului pe atunci inginer roman Henri Coanda. Dar imi este bine cunoscut ca un compatriot al dumneavoastra a proiectat si a mentinut in aer un aparat mai greu decat aerul cu patru ani mai d Embed Size px.

Henri Coanda

Fiind unul dintre cele mai atractive exponate ale salonului presa de specialitate a publicat articole elogioase despre avionul lui Henri Coanda, iar constructorul turnului Eiffel a spus despre inventatorul roman, care nu avea decat 24 de ani: Baiatul acesta s-a nascut cu 30, daca nu chiar cu 50 de ani prea devreme.

Pasiunea pentru cercetarea stiintifica l-a facut pe proaspatul ofiter sa paraseasca armata si sa-si desavarseasca studiile in strainatate. Imi place fizica, imi place sa-i fac si pe altii sa Henri Coandă inventatorul avionului cu reacție fizica si imi plac copiii. n anul 1909, dupa terminarea studiilor din Italia, Henri Coanda a plecat la Paris unde a urmat cursurile Scolii Superioare de Aeronautica din capitala Frantei.

Inginerul Henri Coanda a daruit omenirii cu multe decenii in urma, un pretios instrument pentru strabaterea spatiului aerian: avionul cu reactie, primul din lume. De cand am inceput sa scriu pe blog, caut mereu subiecte interesante, imagini frumoase si noutati in stiinta. De la inceput aparatul sau a trezit un interes deosebit in randul tehnicienilor si oamenilor de stiinta care au vizitat salonul de aeronautica.

2 Oltul a Cel mai mare fluviu din Europa? A studiat la Scoala superioara de aeronautica si constructii mecanice de la Paris, dar si la Liege, Montefiore.

Nu pot spune ca ma plictisesc la pensie. d Cine este inventatorul becului? b Cine este inventatorul becului? Motorul avionului consta dintr-un compresor actionat de un motor cu piston de 50 de cai putere. Capacitatea sa creatoare s-a manifestat de timpuriu si in cele mai variate domenii ale activitatii umane, dar mai ales in domeniu tehnicii, unde a obtinut rezultate remarcabile.

Henri Coandă

5 -Obturator 10-Radiator Aerul absorbit de compresor prin partea din fata a motorului era aruncat cu mare viteza prin spatele lui. In 1967 a fost incununat cu titlul de Doctor Honoris Causa al Institutului Politehnic Bucuresti, a devenit membru al Academiei Romane 1970presedinte al Institutului pentru Creatie Stiintifica si Tehnica Bucuresti 1971membru al Societatii Aeronautice Engleze.

nca de cand era sublocotenent de artilerie, ajutat de colonelul Alexandru Zamfirescu, fratele scriitorului Duiliu Zamfirescu, care era in acea vreme directorul Pirotehniei armatei, Henri Coanda a conceput si construit in anul 1907 o serie de rachete pirotehnice cu scopul de a experimenta propulsia prin reactie a aparatelor de zburat mai grele decat aerul.

Printre alte inovatii realizate de inventatorul roman la acest prim avion cu reactie, merita sa amintim: rezervoarele cu combustibil au fost instalate in planul superior al avionului; in locul panzei a fost folosit placajul vopsit si lacuit pentru a opune in aer o rezistenta cat mai mica iar in vederea obtinerii unei portante cat mai mari a avionului aripa a fost facuta cu fanta volet la bordul de atac; rotile de la trenul de aterizare au fost montate pe resorturi plate de otel, destul de elastice.

La randul sau revista American Aviation in articolul intitulat Cine a fost parintele aviatiei reactive, afirma ca prioritatea inventiei avionului cu reactie apartine inginerului Henri Coanda, iar revista Flying, in articolul El a zburat in 1910 descrie avionul cu reactie construit de inginerul roman si expus in salonul international de aeronautica.